Categorieën
2023 Activiteiten Onderwijsmiddag Oproep Save the date

SAVE THE DATE! 27 januari 2023: talkshow & workshops over diversiteit en inclusie in ethiekonderwijs

This content has been archived. It may no longer be relevant

Op vrijdagmiddag 27 januari 2023 zal de onderwijsmiddag van de Nederlandse Vereniging voor Bio-ethiek (NVBe) over diversiteit en inclusie in het onderwijs plaatsvinden. Locatie: Ministerie van VWS, Den Haag (loopafstand station Den Haag CS).

Op universiteiten, hogescholen en op onderzoeksinstituten, maar ook in bijvoorbeeld zorginstellingen, groeit de aandacht voor diversiteit en inclusie en dat is terecht. Er zijn nog veel stappen te gaan. Zo blijkt dat geneeskundestudenten met een migratieachtergrond in hun coschappen structureel lager beoordeeld worden dan hun medestudenten[1]. En zo is lang weinig aandacht geweest in onderzoek en onderwijs naar verschillen tussen het mannen- en vrouwenlichaam.

Hoe maak je ruimte voor inclusie en diversiteit wanneer je ethiekonderwijs ontwikkelt? Hoe ontwikkel je een diversiteit & inclusie onderwijsprogramma dat goed ingebed is? Wat kunnen verschillende onderwijsinstellingen die inclusie- en diversiteitsonderwijs ontwikkelen van elkaar leren? Deze en andere vragen zullen ter sprake komen tijdens de onderwijsmiddag van de NVBE.

We starten met een talkshow waarin verschillende sprekers als tafelgast aanschuiven om onder leiding van dr. Hafez Ismaili M’hamdi in gesprek te gaan over neurodiversiteit, culturele diversiteit en 1e generatie studenten. Vervolgens kunnen de deelnemers van de onderwijsmiddag verschillende workshops over deze thema’s volgen.

Meer informatie over het programma, sprekers, tijden, locatie en kosten volgt binnenkort in de uitnodiging. Voor leden van de NVBe is de onderwijsmiddag gratis toegankelijk.

2 reacties op “SAVE THE DATE! 27 januari 2023: talkshow & workshops over diversiteit en inclusie in ethiekonderwijs”

Dag Rachel,

Ja! De onderwijsmiddag is ook toegankelijk voor niet-leden. Zodra de definitieve aankondiging geplaatst wordt, kun je je via de mail aanmelden en doorgeven dat je (nog) geen lid bent.

Hartelijke groet,

Ana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.